Monday 30 August 2010

Andra

Stiu, stiu...e altceva, dar nu va speriati, admirati peisajul :)






Wednesday 11 August 2010

Squirrel

Aici am descoperit ca veveritele mananca si ciuperci... :)



Location: Vatra Dornei
EXIF: Canon EOS 450D; f/4; Exposure 1/320; ISO-400; Focal 200mm

Friday 6 August 2010

Cheile Rametului - satul Cheia

Weekend`ul trecut am avut ocazia sa admir Cheile Rametului... dupa un drum de trei ore prin intuneric escaladand muntii stancosi ai Trascaului, in jur de 12 noaptea am ajuns in centrul satului Cheia, la vechea scoala, care acum e transformata in Baza de Supraveghere Ecologica Cheia. Datorita izolarii, il putem numi un fost sat, deoarece mai este locuit doar de doua persoane iar cu una dintre ele ne-am intalnit, deci am cunoscut jumatate din populatia satului :) Peisajul este minunat iar casele parasite acoperite cu paie creeaza o atmosfera aparte a satului vechi. Accesul in zona se poate face pe trei trasee: pe cursul apei - traversarea cheilor efectiv prin rau unde in unele locuri apa ajunge pana la gat (merita incercat); un alt traseu este o carare prin padure de 4 km cu traversarea a numeroase podete improvizate care pleaca din cel mai apropiat sat, Bradesti (drumul l-am facut la intoarcere si e destul de lejer); iar cel de-al treilea, pe care l-am parcurs noaptea este traseul denumit "Brâna caprei", care porneste din chei, urcand puternic pe niste cabluri si avand destul de multe zone abrupte. Acest traseu strabate cheile pe o carare suspendata cu 100 m deasupra apei, oferind peisaje superbe. Traseul nu este amenajat pentru turisti, presupunand pasaje de catarare pentru depasirea unor obstacole, asa ca este recomandata parcurgerea lui doar pe vreme buna si doar de catre cunoscatori ai zonei sau de catre turisti antrenati si echipati corespunzator :) Acum, ca v-am prezentat in mare locatia am sa va arat si cateva imagini din satul Cheia, dar vor urma si altele fiindca cu siguranta voi mai vizita zona fiindca mi s-a parut o experienta frumoasa care merita repetata.








Cheile Rametului

Cheile Rîmeţului sunt situate în partea central-estică a Munţilor Trascăului, pe cursul mijlociu al Văii Geoagiului, numită în avale Valea Mănăstirii, iar în amunte Valea Mogoşului; altitudine maximă 1189 m, altitudine minimă 530 m.




Location: Muntii Trascaului (Apuseni) - Alba Iulia zona satului Cheia
EXIF: Canon EOS 450D; f/5,6; Exposure 1/400; ISO-200; Focal 15mm; CPL filter

Thursday 5 August 2010

Crivaia Lake



Location: Crivaia Lake - Caras Severin
EXIF: Canon EOS 450D; f/5.6; Exposure 1/400; ISO-400; Focal 85mm; CPL filter

Wednesday 4 August 2010

Dumbrava minunata



Location: Crivaia - Caras Severin
EXIF: Canon EOS 450D; f/9; Exposure 1/50; ISO-200; Focal 31mm; no filter

Tuesday 3 August 2010

Rasarit pe Semenic

Castigator al concursului national studentesc de arta fotografica cu tema peisaj organizat de Casa de Cultura a Studentilor - Timisoara, impreuna cu IrisPhotoClub am avut ocazia sa particip la o tabara foto plina de voie buna si muuuuuuuulta ploaie in localitatea Crivaia - Caras Severin :) Pentru mine tabara s-a incheiat cu mai multa distractie si mai putine poze :D Totusi am gasit cateva cadre care-mi plac de pe Semenic, prima dimineata care din fericire a fost si singura cu soare :)







Foarte multa lume ma intreaba ce filtre de Photoshop folosesc, cum le prelucrez cum le fac si cum imi ies culorile astea. La aceasta postare am trimis unor persoane imaginile originale sa se lamureasca ca e 0 editare. Singurul lucru care l-am facut a fost resize si putin sharp, nici macar crop. Nu sunt HDR, folosesc polarizare si filtru gradual ND8. Repet, nu sunt rezultatul Photoshop`ului.