Tuesday 16 August 2011

Acoperisul Romaniei - 04

In sfarsit am ajuns si la celebrul Transfagarasan si Lacul Balea din Fagaras, locuri care de mult timp vroiam sa le vizitez...ce-i drept am ramas surprins de frumusetea peisajului si merita cu siguranta vizitat daca nu ati facut-o pana acum. Aglomeratia de weekend la urcare si coada de masini (cativa km) de pe sosea pana la urma merita indurata pentru un asa peisaj.
Fiind foarte multi turisti in preajma lacului Balea, am decis sa punem corturile putin mai sus langa Lacul Capra unde am avut parte de liniste si o priveliste incantatoare, fara masini si muzica de toate genurile :) Am petrecut un weekend extraordinar impreuna cu prietenii, iar vremea a tinut din nou cu noi.
Atasez mai jos cateva fotografii cu Lacul Balea si Transfagarasanul, dupa care vor urma intr-o alta postare si cadre de pe traseul spre Varful Laitel (2390m). Enjoy...











Daca v-au placut fotografiile, sa nu uitati de butonul Facebook Share :) Va multumesc mult de tot !!!

Friday 12 August 2011

73


Povestea cu Cocosul Rosu



Mai multe detalii despre concurs si castigatori gasiti aici: ClubulFoto

Wednesday 10 August 2011

Acoperisul Romaniei - 03

A venit randul zilei 3 din acest proiect PhotoRomania, zi care incepe foarte bine si anume cu o omleta, doua ceaiuri si un rasarit la Cabana Curmatura; am optat pentru mai multa odihna dupa primele doua zile de Bucegi asa ca prima fotografie de dimineata surprinde cabana cu Muntii Piatra Craiului in spate.

Dupa cum se prezinta vremea, ne asteapta o zi insorita, foarte calduroasa in care soarele o sa ne bata-n cap, dar alimentati cu 1.5 litri apa de caciula, pornim pe traseul de creasta (punctul rosu) ce urca pe la Varful Turn (1923m).

Urmeaza strabaterea crestei nordice a Crailor (cu o mica oprire la Refugiul Vf.Ascutit), destinatia fiind Varful La Om (2238m). Pe traseu am avut parte pana la urma si de ceva nori care ne-au mai pazit de soare si au avut un rol foarte important in peisaj. Ajunsi pe Vf.La Om, nu pierdem timpul si ne grabim sa mai prindem ceva lumina la coborarea pe lanturi care a fost foarte interesanta, mai ales ca ne-am intalnit cu 3 capre negre, fiind cireasa de pe tort dupa o zi de calcare.

La coborarea din creasta s-a intunecat si a urmat din nou mersul noaptea prin padure spre Plaiul Foii, drum care parca nu se mai termina...dar eram motivati de faptul ca la cabana ne asteapta mancare buna, pepene rosu si cel mai important un dus fierbinte :)

Acum cred ca stiti ce urmeaza, harta + fotografiile de pe traseu... enjoy !


1

2

3

4

5

6

7

8

9

10


Celelalte 2 zile le gasiti aici:
Acoperisul Romaniei - 01
Acoperisul Romaniei - 02

Va multumesc mult pentru vizita si nu uitati de butonul `Facebook share` :)

Tuesday 9 August 2011

Acoperisul Romaniei - 02

In a II-a zi a proiectului PhotoRomania cu `acoperisuri` am luat-o din loc de la Cabana Omu unde ne-am cazat in prima zi si am coborat la pas pana-n Bran, unde am avut doua ore la dispozitie sa mancam bine si sa bem o bere rece pana la bus`ul pentru Zarnesti in care am ascultat multa muzica `de calitate`.

Ajunsi in Zarnesti, a urmat un traseu de vreo 9-10 km, (o buna bucata din el parcurs noaptea prin padure in care mai ratam marcajele, ne latrau cainii de la stana si liliecii aveau o problema cu frontalele noastre), pana la Cabana Curmatura aflata la baza Muntilor Piatra Craiului, unde desi am ajuns putin dupa ora 22, am putut servi o ciorba buna dupa care a urmat un somn cam lung intr-un pat foarte moale :)

Ca si in prima postare `Acoperisul Romaniei - 01` am atasat mai jos traseul parcurs si cateva din fotografiile facute pe drum impreuna cu locatiile numerotate pe harta.

Enjoy...


1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11


sper ca v-au placut...sa nu uitati de butonul `share` :)

Monday 8 August 2011

Acoperisul Romaniei - 01

Un proiect PhotoRomania inceput impreuna cu un bun prieten Sebastian Vaida, in parteneriat cu FotoGear Cluj, avand ca scop fotografierea si prezentarea peisajului extraordinar a varfurilor si muntilor din tara noastra.

Prima zi inceputa cu Bucegii a fost excelenta din toate punctele de vedere, desi dimineata ajunsi in Sinaia am fost intampinati cu ploaie si frig...

Traseul a fost dupa cum urmeaza: din Sinaia, urcat cu telecabina pana la cota 2000 (Cabana Valea Dorului), in vizita pe la Cabana Piatra Arsa (ciorba nu foarte grozava), o mica coborare pana la Cabana Caraiman (cateva poze), in trecere pe la Cabana Babele (pozat Sfinx, multe gunoaie din pacate), iar in final cazarea la Cabana Omu 2505m (mancare foarte buna).

Mai jos am atasat si o mini harta cu traseul, iar fotografiile sunt numerotate si indicate cu locatiile unde au fost facute. Vizionare placuta, vor urma multe astfel de zile...sper sa va placa si sa ne urmariti :)


1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13