Tuesday 22 March 2011

Intalnire fotografica luna martie cu tema `Razboi in imagini`

Vineri 25 martie 2011, la ora 18:45, Camera Obscura si PHOTOsharp va invita la cea de-a IV-a intalnire a grupului DOF (Depth of Feeling), in Cluj-Napoca (Str. Sindicatelor nr 7, Cladirea Pedagogica, etaj 1, sala Margineanu). Intrarea libera !!! Sunt invitati toti pasionatii foto :)Invitatul din aceasta luna este Florin Ghioca; mai multe despre fotograf, in randurile ce urmeaza:

După ce a încercat toate formele de presă, de la print la televiziune şi de la online la radio, Florin Ghioca s-a oprit tot la "prima iubire": presa scrisă. A început în urmă cu 17 ani, cînd încă nu avea "vîrsta buletinului", la o revistă pentru copii. Au urmat alte publicaţii, apoi o facultate de Teatrologie la Cluj şi într-un final întoarcerea la Bucureşti, unde a trecut de la Naţional la Cotidianul şi apoi în trustul Ringier, unde a lucrat pentru Evenimentul zilei ca editorialist şi fotoreporter.

Printre publicaţiile care au avut de-a lungul timpului semnătura sa pe hîrtie se mai numără: Jurnalul Naţional, Academia Caţavencu, Adevărul de Cluj, Libertatea, Evenimentul zilei ş.a.

A publicat fotografii în majoritatea ziarelor şi revistelor din ţară, dar şi în cîteva publicaţii din străinătate (SUA, Grecia, Finlanda, Franţa, Marea Britanie, Afganistan).

A fost corespondent de presă în Statele Unite ale Americii, de unde a transmis corespondenţe pentru Cotidianul, Jurnalul Naţional, Naţional FM, Naţional TV şi MediafaxFoto. A fost ziarist acreditat la sediul Organizaţiei Naţiunilor Unite de la New York.

Este corespondent al celei mai mari agenţii foto din Franţa, "Hachette Photos Presse", precum şi al Agenţiei Foto "Gamma".

În mai şi septembrie 2007, la invitaţia ISAF (International Security Assistance Force) şi NATO, a participat la două media trip-uri în Afganistan, unde a realizat mai multe materiale, publicate în "Cotidianul" sau difuzate la Realitatea TV. În 2008, la invitaţia MApN, a mers în Afganistan pentru a pregăti documentaţia cu ocazia Summit-ului NATO de la Bucureşti.

În iarna lui 2008 a organizat o campanie umanitară unică în lume, pentru copiii din Afganistan, cărora le-a dus haine, alimente şi jucării. A fost pentru prima dată cînd jurnaliştii corespondenţi de război s-au întors cu ajutoare în locurile de unde transmit.

Este autorul

* expozitiei foto "Copiii Războiului" - Afganistan, care a fost vernisată pînă acum la Bucureşti (Casa ONU), Cluj Napoca(Iulius Mall), Suceava(Iulius Mall), Constanţa (Cărtureşti), Iaşi(Muzeul Unirii).
* expoziţiei foto "Kenya - the Land of Migrations" care a fost vernisată pînă acum la Bucureşti(Hobby Cafe), Cluj Napoca(Maitresse Maison Store), Iaşi(Muzeul Unirii), Arad(La Tribuna Cafe).

2 comments :

Eduard said...

Poate veni oricine?

Adrian Petrisor said...

Sigur Moise ! Intrarea libera, poate veni orice pasionat foto :)