Monday 4 February 2013

Cea mai furata fotografie a mea


In ultima perioada am primit tot mai multe mesaje/sesizari de la prieteni cum ca o fotografie de-a mea este gasita intr-o gramada de locuri pe internet.
Saptamana trecuta am reclamat doi `fotografi` pe siteul 500px care foloseau imaginea in propriile galerii dandu-se drept autori ai fotografiei si bucurandu-se de sutele de comentarii si aprecieri din partea membrilor siteului multumind fiecaruia in parte :) Totusi apreciez promptitudinea moderatorilor care au sters conturile celor doi useri in foarte scurt timp.
Apoi am aflat tot de la un prieten cum se poate cauta in Google daca o imagine de-a ta se mai gaseste incarcata pe net in afara siteului propriu si chiar unde cu locatia exacta.
Dupa acea cautare am ramas destul de surprins sa vad ca fotografie poate fi gasita in peste 600 de link-uri dintre care extrem de putine precizeaza autorul.
Am avut si eu putina rabdare sa ma uit peste cateva din ele remarcand ca in aproximativ 90% din cazuri fotografia este taiata (dat crop semnaturii) sau watermark-ul sters.
Pentru cei ce nu stiau cum si vor sa incerce o astfel de cautare cu fotografiile proprii se procedeaza in felul urmator: deschideti pagina Google, selectati meniul `images` iar in chenarul de `search` trageti cu mouse-ul (de pe calculatorul vostru) un format jpeg al imaginii pe care vreti s-o cautati. In cateva secunde vor aparea rezultatele cu toate link-urile unde poate fi gasita acea fotografie.
Si mai jos aveti si imaginea despre care tocmai am discutat :) Mult spor !

Daca gasiti articolul ca fiind interesant, nu uitati de butoanele pentru share :)
Multumesc mult de tot !!!

21 comments :

Anonymous said...

salut. mai este o metoda. o aplicatie:
http://jarred.github.com/src-img/
tragi iconita de pe site in bookmarks bar, si dai doar click pe ea cand vrei sa gasesti fotografia. ti se deschide o alta fereastra google cu imaginea
mie imi place metoda asta ca e foarte simpla si pana acum s-a dovedit eficienta.
spor :)

Unknown said...

cata nedreptate :( pai gasesti zeci si sute de linkuri ca si poza ta; incearca sa dai la marime mica dupa ce tragi imaginea in google images si dai search :|

liviu.capitan said...

e nasol ca uni se lauda cu munca altora....oricum fotografia asta e senzationala ca si majoritatea celor postate de tine pe aici...felicitari.....

Raul said...

Si nu incerca cu scriptul de pe github... contine si un tracker! Daca nu vrei sa iti expui cine stie ce date (site-uri vizitate sau poate chiar lucruri mai sensibile cum ar fi cookies) ar fi mai bine sa nu il folosesti.

Raul said...

Sau poti incerca cu www.tineye.com

imparaturosu said...

O intrebare: de ce e asa important sa afli? Nu vrei ca poza ta sa fie vazuta de cati mai multi oameni?

Anonymous said...

d-le imparaturosu. Din pacate n-ai inteles nimic din respectul pentru munca altor oameni. Sa ti se para normal asa ceva e sinonim cu a accepta ca e normal sa furi...mi se pare jalnic. Tie nu?

Patrinas Pencil said...

no words to describe this beauty....truly floods my soul with beauty. thanks for sharing....

patrina <")>><

Cougar said...

împăratule roşu.

să spunem că tu - chiar tu - lucrezi în domeniul astrofizicii. şi faci nişte descoperiri uimitoare, pe baza cărora elaborezi teorii revoluţionare, pe care le publici, să le arăţi lumii, că lumea merită să ştie pe ce lume trăieşte. şi se trezesc nişte sute de alţi oameni să-ţi ia descoperirile şi teoriile şi să le publice ca şi cum ar fi ale lor. acţiune pentru care beneficiază de o sumă (mai mare sau mai mică) de aprecieri şi avantaje.

eu sper doar să te bucuri că atâta informaţie a ajuns la un număr atât de mare de oameni. nu de alta, dar o retorică precum a ta legitimează plagiatul.

p.s. fotografia ar fi ajuns la exact acelaşi număr de oameni şi dacă i s-ar fi păstrat sursa în watermark.

Cougar said...

în ceea ce priveşte găsitul imaginilor, cred că varianta cu google images e cea mai bună. tineye e depăşit de mult.

Claudiu Constantin said...

Mei exista si http://www.tineye.com/

Stefan said...

Check this out: https://plus.google.com/115975948777344403036/posts/efZobWaesVU

Butch said...

Adrian, I generally post your complete link, however, today I posted this picture on Facebook and titled it Colors. I was on an iPad and am not familiar enough to get the link. I have sense moved to a PC where I was able to translate and now have your writing translated and copied to go with the picture. This is important as we have had our photo club members pictures pirated. Some members are like you, very very good. I guess that is why some photographers put their watermark across the whole image.

Danyzus said...

Atunci cand incarcam o imagine pe internet ne asumam riscul de a fi preluata de oricine, chiar daca ne asiguram cu watermark, etc. Cel mai bine, nu mai incarcam imagini sau daca o facem folosim rezolutii scazute.

cosminv said...

chiar acum cateva zile cred ca am vazut aceasta poza pe un site strain. iar culmea este ca tipul care facuse postul explica cum a avut in cap imaginea si ce setari a folosit sa o realizeze. daca imi aduc aminte unde am vazut postul respectiv am sa revin cu un link

Jo said...

beautiful colours :)

prinzatoru said...

Oare ce au de castigat? Succes, faima si avere? Toate astea sau doar una? Ce marlani dom'le, ce marlani. Presupun ca majoritatea erau .ro, nu?

LaurenM said...

ooooh so this is YOUR gorgeous image!! :D it's been my wallpaper for the longest time. one of the most beautiful images i've ever seen. :)

Anonymous said...

Mai am si eu o varianta daca nu a fost mentionata mai sus, pentru cei care vor sa isi pritejeze articolele, este adevarat ca nu este numai pentru fotografi.
http://www.copyscape.com/
multumesc celor ce au facut acest site

Claus said...

Superb efectul, fotografia e superba! De blamat cei care copiaza sau care o copiaza si se mai intituleaza ca fiind autorii.

Fotograf Daniel D. said...

Adrian, fotografia e superba, nu e de mirare ca e atat de populara mai ales ca e de asa natura incat poate avea multe intrebuintari in cadrul unui site: background, header, etc. Oricum, felicitari!