Tuesday 20 August 2013

Trei zile-n Retezat - ziua I (partea 1/2)

A doua oara in Retezat, dar de data aceasta cu vreme buna si fotografii multe :) La prima vizita-n Retezat, (acum 3 ani) vremea n-a tinut cu mine, multa ceata si ploaie care au ascuns toate peisajele din fata aparatului foto. Acum au fost trei zile pline, cu trasee lungi, multi kilometri parcursi, dar trei zile incarcate de peisaje frumoase si clipe deosebite langa oameni dragi.
Ca sa o iau cronologic, incep evident cu prima zi petrecuta-n Retezat, o zi cu mult soare-n prima parte dar si cu multi nori aparuti in a doua jumatate. Un traseu parcurs in aproape 12 ore, fara graba si cu opririle de rigoare (foto, relaxare, contemplare). Mai jos am atasat si o harta cu zona si traseul parcurs (culoarea albastra) plus un set de 9 fotografii. Pentru ca nu m-am putut limita la un numar mai mic de cadre trase-n prima zi, va urma si o parte secunda cu imagini de pe acelasi traseu.
Traseul a fost urmatorul: - plecare la 7:30 dimineata de langa Stana de Rau (unde am campat prima noapte); - urcare pe langa Cascada Ciomfu; in trecere pe langa Lacul Ciomfu Mare si Taurile Custurii; - atingerea Varfului Custura (2457m); - coborare de pe varf, traversarea culmii Papusa-Custura si urcare pe Varful Papusa (2508m), iar apoi o coborare lunga prin Saua Pelegii si pe Valea Rea, pana la Cabana Pietrele, unde ne-au asteptat mancarea calda, berea rece si un pat confortabil :)
Cam asa a decurs in mare prima zi, iar cateva cadre de pe acest traseu se pot viziona mai jos... Enjoy !


Locatie: Retezat - Romania
Echipament: Canon EOS 5D mark II & Canon 17-40mm f/4 L.
Daca v-au placut imaginile, nu uitati de butoanele pentru share :)
Va multumesc mult de tot !!!

2 comments :

Anonymous said...

Superb!
Cand mai mergeti in Retezat poate pot sa merg si eu cu voi daca nu deranjez.

Vulpita Calatoare said...

Felicitari!
Ceea ce faci tu este deja arta!