Wednesday 22 September 2010

before & after

Am tot primit in ultima vreme muuuulte intrebari legate de cat la suta photoshop si cata prelucrare e in fotografii, asa ca am ales cateva din ultimele cadre (cele mai dubioase) sa puteti calcula procentul :)

24 comments :

Calin said...

aia care te-au tot intrebat de procente legate de photoshop is toti niste hateri. oricum foarte frumos raspunsul tau ... mai clar de asa nici nu se putea :)

toate cele bune si
felicitari pentru fotografii!

Adrian Petrisor said...

Nu-i neaparat Calin...lumea e foarte curioasa fiindca vad altceva in imaginile scoase acasa de pe aparat. Si eu vad fotografii la alti fotografi pe net si ma intreb oare cum le prelucreaza si cum arata scoase din camera...chiar am intrebat vre-o doi, dar nu m-au convins cu exemple :)

Adrian Petrisor said...

Tu cunosti cazul de pe facebook, dar multi intreaba din curiozitate, fara nici un pic de rea intentie :)

George said...

pai din ce se vede 15-85-ul nu e rau de loc ... sau gresesc ?

Adrian Petrisor said...

Sunt extrem de multumit de el, dar mai conteaza si setarile aparatului.. :) pe auto nu te mai poate ajuta, doar cu sharpul :D

Vlad said...

degeaba, eu tot cred ca in a doua ai pus Craiul in PS! nu ne faci tu pe noi...
:o)

Adrian Petrisor said...

M-ai prins Vlad...am pus un `crai` acolo-n varf de munte, dar foarte greu se vede cu ochiul liber :))

Nomad said...

Referitor la discutia de mai sus, cea cu setarile aparatului, ai uitat sa mentionezi si "setarile ochiului" care cred ca detin intaietate. :)

Adrian Petrisor said...

povesteam ce tine de tehnica :)

Unknown said...

Is foarte faine pozele, si, sunt multi rai in lumea asta, dar tine-o tot asa ;)

Victor said...

sincer, şi eu bănuiam o puternică prelucrare, mai ales la adâncirea culorilor. Ai mai zis cândva de filtrul gradual neutru,... dar aia nu e procesare de imagine... Atunci cred că mai rămâne un singur "secret": ... calitatea excepţională a opticii, a obiectivelor... şi a senzorului, a aparatului în întregul lui.

Adrian Petrisor said...

Da Victor, filtrele fac foarte mult..nu pot fara, uite asa te ajuta ele sa scapi de postprocesare :)

dan said...

@Vlad...nu am nimic in comun cu fotografia ...a fost doar intamplarea de a fi in acelasi timp in aceleasi locuri la fiecare fotografie...pozele au fost descarcate direct din card pe laptop in prezenta mea chiar la Paraul Rece...le am pe toate si intradevar arata asa cum apar si pe site.

Adrian Petrisor said...

Salutare Dane !!! Sa nu te apuci sa-mi vinzi pozele :P si nu te lua de Vlad ca-i prietenu meu :)) Mersi mult de vizita ! Se pare ca m-ai gasit si pe net... O seara faina-ti doresc si ne vedem la pescuit in Delta ! :D

alina said...

daca ma primesti si pe mine cu o umila parere semi-amatoare: fotosopu' e in exces cand in loc sa ajute la redarea emotionala corecta a imaginii (cand tehnica nu e capabila), schimba puternic ce a vazut fotograful. adica minte. fotografiile tale nu mint. :)

Adrian Petrisor said...

Asa este...mersi mult Alina ! :)

Dan Balosanu said...

Folosirea Photoshopului depinde de circumstante. De exemplu acest domn, Dave McKane, e ditamai director al Institutului de fotografie Dublin si a recunoscut ca n-are timp, are familie, are job de lector/ profesor si nu-si permite sa mearga la o locatie de 5 ori ca sa prinda "lumina". Recupereaza cum poate. Motivatia lui este ca fiecare avem propria interpretare a unui cadru si vrem sa transmitem un mesaj care nu e evident la prima vedere.

Adrian Petrisor said...

Dane, nu am nimic impotriva photoshop'ului, chiar il recomand..dar nici nu exista termen de comparatie intre o lumina buna si un soft. :)

Joanna Durczok said...

Nice.... did you work with the new version of PhotoShop?

Hudini Silviu said...

salut! eu nu comentez cu privire la post-procesare. cred ca este absolut necesara! va invit pe toti la un workshop foto. mai multe detalii : http://hudini-silviu.blogspot.com

toate bune

Pchełka said...

thanks for showing it..A.

Nightwish said...

sunt de acord cu calin..in orice caz le combini extrem de bine...postarile tale sunt minunate..nu gasesc cuvinte sa exprim ceea ce imi place la blogul tau...totul e minunat..postari frumoase in continuare

Adrian Petrisor said...

Mersi mult !

razvan said...

o leaca de PS cleaning, tehnica f. recomandata:http://img269.imageshack.us/img269/530/5015032976d171185be1o.jpg

Foarte frumoase pozele!