Wednesday 6 March 2013

Un parc fotogenic


Destul de rar imi iau aparatul foto cu mine cand ies pe strazile Clujului si mai exact, in ultimii 3 ani am iesit la pozat prin oras de doua ori: 6 noiembrie 2010 si 8 decembrie 2012. Asta datorita faptului ca ma enerveaza tonele de cabluri care atarna pe orice stalp.
Cum Parcul Central este locul pe care nu-l ratez cand ies la o plimbare, in ambele iesiri am facut cate un cadru si cu aceasta locatie, cadre castigatoare la doua concursuri foto nationale finalizate cu expozitii in Bucuresti. Mai jos puteti vedea si despre ce fotografii este vorba:

Coincidenta face ca ambele imagini sa fie realizate aproximativ din acelasi loc, la doi ani diferenta.
Cadrul de toamna l-am surprins la inceput de noiembrie, inainte sa cada frunzele copacilor intr-o lumina calda de apus. In acea zi, datorita vremii splendide de afara, am zis sa iau si camera foto cu mine intr-o plimbare prin oras chiar daca e destul de incomod sa te plimbi cu ditamai obiectivul la gat.

Al doilea cadru, cel de iarna este realizat intr-o noapte de decembrie insotita de prima ninsoare la Cluj din iarna ce tocmai a trecut.
Vazand afara fulgii desi si stratul de zapada ce se asternea rapid, m-am gandit ca merita sa iau si aparatul cu mine chiar daca risc sa-l ud bine de tot, astfel surprinzand instantaneul cu acel cuplu indragostit.
Povestea acestui cadru este putin mai interesanta si anume, cam dupa o ora de plimbare prin ninsoare, chiar spre iesirea din parc, zaresc un cuplu apropiindu-se din fata si care parca pareau nerabdatori sa se sarute. Vazandu-ma cu aparatul la gat tind sa cred ca au decis sa amane acest lucru pana vor trece de mine, asa ca dupa ce au trecut, am mai asteptat cateva secunde dupa care m-am intors pregatit parca stiind ce urmeaza iar satisfactia a fost deplina cand am vazut ca momentul tandru s-a intamplat in locul unde i-as fi dorit cel mai mult sa se afle si anume singuri in mijlocul parcului pentru o perspectiva asa cum mi-o doream :)

Mi-i s-a parut destul de interesanta aceasta coincidenta si m-am gandit sa o impartasesc cu voi, dar acum sunt putin nedumerit...oare sa ies la fel de rar la pozat prin Cluj fiindca putinele cadre sunt mai norocoase sau sa ies mai des poate astfel voi surprinde mai multe momente de acest fel :)

Sper ca nu v-am plictisit prea tare cu aceasta postare si va multumesc pentru rabdarea de a citi aceste randuri.
.

8 comments :

GoldRose said...

Superbe ambele cadre :)

Unknown said...

fain Adrian ;) sunt tare curios daca ei s-au identificat in poza ta :) imi place ca ai gandit cu un pas inainte ;) foarte bine in fotografie

Alexandra said...

:) Eu zic sa iesi cand simti tu :)

Stefana Bodea said...

Orasul nu inseamna doar tone de cabluri la fiecare doi pasi. Parerea mea e ca ar trebui sa iesi mai des cu aparatul de gat prin oras. Plus ca niciodata nu stii ce ai putea gasi interesant in Cluj.

Simona Moon said...

imi doresc mult sa vizitez acest parc!

Anonymous said...

Ambele fotografii sunt deosebite, se pare ca-ti poarta noroc Parcul Central :)

Constructii said...

Cat de tari sunt pozele. Tino tot asa...

Cristina said...

Mulțumesc. E un parc minunat în care am fost o singură dată, și fotografiile tale îl arată așa cum sufletul meu l-a ținut minte... Asta înseamnă un artist : să-mi îngădui să găsesc emoțiile mele proprii în fotografiile tale...